Jag träffade en annan amerikanska kvinna på en skol-grej förra veckan, och vi hade båda bakat och tagit med Chocolate Chip Cookies . Vi hade förstås använt exakt samma recept, det som finns på Nestle’s hemsida, och även på baksidan av varje paket Nestle’s chocolate chips. De heter ”Toll House Cookies”.
De här är mina absoluta favorit kakor. De är så goda – även degen är så tilltalande att jag kunde äta bara det utan att komma till bakningen!
NESTLE’S TOLL HOUSE COOKIES
Sätt ugn på 175 C.
Med en mixer, blanda ihop:
- 2 sticks (250 g) smör, mjuk men inte smält.
- 2/3 cup (1,6 dl) socker
- 2/3 cup (1,6 dl) brun farin
Lägg till:
- 2 ägg
Blanda i en stor bunke:
- 2 1/2 cups (5,9 dl) mjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
och lägg i smör-blandningen.
Lägg sedan i
- 1 paket Chocolate Chips (12 oz, 340 g eller 4,7 dl). (Du kan också ha hackad mörk eller mjölkchoklad, eller M&Ms, smarties, osv).
- 1 cup (2,4 dl) hackade valnötter (optional)
Sätt rundade teskeds bitar deg på en bakplåt (med lite mellanrum) och baka i ugn 9-11 minuter. (Jag tycker om kakorna när de fått färg runt kanterna, men fortfarande mjuka i mitten ca 8 minuter i varmluftsugn.)
Några noteringar och översättningar…
- Vaniljsocker – I USA är vanilj flyttande. Det är svårare att hitta här, så jag lägger i vaniljsocker med mjölblandningen. Om man har flytande vanilj kan det istället läggas med i smörblandningen, samtidigt som ägg.
- Brun farin – kan används, men är lite annorlunda jämfört med Amerikansk brown sugar, som är lite mjukare.
- Degen kan förvaras i kylskåpet i en vecka – då kan man ha ”färsk-från-ugnen” kakor varje dag!
- När du tagit ut kakorna från ugnen, låt de vila ca 1 minut så är de enklare att ta bort dom från plåten.
Lycka till med bakningen! Mumms…
Kommentera