Mina barn älskar bananer, och banan bröd är också en stor favorit hemma hos oss. I ”The Joy of Cooking” finns det ett underbart recept som jag ofta bakar tillsammans med barnen.
Banan bröd
Sätt ugn på 175 C.
Blanda ihop i en stor bunke:
- 1 1/3 cup (3,1 dl) mjöl
- 1/4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 3/4 tsk salt
Blanda ihop i en mixer:
- 85 g smör (mjuknat men inte smält)
- 2/3 cup (1,6 dl) socker
Mixa samman mjölblandning med smör-blandning tills att det ser ut som ett pulver.
Lägg till:
- 2 ägg
och blanda väl.
Vika mer (men inte för mycket):
- 2 lätt-mosade bananer
- 1/2 cup (1,2 dl) hakade valnötter (valfritt)
Häll ner smeten i en smörad brödform och baka i ugnen 45-50 minuter.
Receptet avser 1 st limpa. (Vi brukar köra dubbelt eftersom det går åt så fort)
Obs – våra bästa tips…
- Bananerna ska vara gamla, till brödet är bruna bättre än gula. Bananbröd är en perfekt användning för gamla bananer!
- Blanda smeten väl fram tills att du lägger i bananerna. Då ska det vara ganska klumpigt och ojämnt. Det blir bäst om det finns små bitar bananer kvar i smeten – och i brödet sen.
Jag hoppas att det går bra med bakandet! Brödet kan också frysas in och sedan tinas upp. Mums!
Kommentera